Марияна Николаева - шепот от отвъдното

167 коментара2/5

Марияна Николаева, победителката от втория сезон на шоуто „Ясновидци“, вижда живота на хората като на филм и не се страхува от нищо – защото за нея няма неизвестни 


Марияна Николаева - шепот от отвъднотоНа пръв поглед изглежда съвсем обикновена жена. Докато не видиш очите й и начина, по който те гледа – все едно вижда вътре в теб. 33-годишната пощенска служителка от Варна се справя и с най-трудните изпитания и вече е толкова известна, че телефонът й загрява от хора, които се надяват да им помогне, а съпругът й е влязъл в ролята на неин секретар. Няколко месеца, преди да се яви на кастинга за „Ясновидци“, й се случила странна случка – непозната жена я погледнала на улицата, назовала я по име и й казала, че ще стане известна. Не само мистериозната колежка-гадателка познала съдбата на Марияна. Самата тя видяла, минути преди да обявят победителя в шоуто, сияние на човек на пиедестал, който протягал към нея ръце и я канел при себе си. Преди шоуто Марияна никога не се е занимавала професионално с гадателство и само близките и колегите й знаели за дарбата й. Сега е решила, че иска да се научи да лекува, а не само да гледа бъдещето, за да може истински да помага на болните, особено на децата.  

Story: Казваш, че можеш да „виждаш хората“? Какво значи това?
Марияна: Значи, че ги виждам и отвътре – като здравословно състояние, и отвън – виждам аурата, излъчването им. От там вече нещата се подреждат като минало, настояще и бъдеще. Започват да ми се наслагват картини като на филм. Някога не мога да стопирам самата картина, всичко се движи доста бързо и е трудно да се видят подробностите. Имената и датите пък ми излизат като надписи.

Story: Има ли добри и лоши аури?
Марияна: Има. При по-спокоен и уравновесен човек аурата е цялостна, докато при нервните, които постоянно са под напрежение, тя е накъсана. Така е и когато има злоба, завист, желание за мъст. Трябва да се изчисти аурата, за да може човекът да продължи напред.

Story: Можеш ли да контролираш това, което виждаш?
Марияна: Мога, но понякога като че ли нещо става и ме застопорява. Човек идва за даден проблем, а излизат съвсем други работи. Наскоро дойде една жена. За нея постоянно виждах ограда с камъни, а тя не се сещаше за такава ограда. Като се прибирала, се поогледала и видяла къде се намира оградата. Оказало се, че там има направена магия. Казах й какво трябва да направи, за да я премахне. Жената имаше проблеми с бизнеса си. Скоро ми се обади, че общо взето, нещата при нея се оправят. Ако нещо застопорява бъдещето, то ми излиза постоянно като пречка и не мога да видя нищо нататък.

Story:
Ти откъде знаеш да разваляш магии, учила ли си се от някого?
Марияна: Не съм се учила от никого. Но ми излиза точно какво и как трябва да се направи, пак като картина, и за всеки човек е различно. Примерно за болестите излизат билки, виждам ги като растения и даже понякога не ги познавам кои са. Ходя по билковите аптеки, описвам им билката и те започват да ми показват различни, докато я позная.

Story: Има ли някой в рода ти, от когото си наследила дарбата?
Марияна: Не знаех, но ми казаха наскоро, че моят дядо, когото не помня, защото почина, когато бях много малка, също е имал такава дарба. Стоял, гледал хората в очите и им казвал какво ще стане и какво трябва да направят.

Story:
Как го усети, какво се случи с теб?
Марияна: Откакто се помня, виждам така. В началото, като бях много малка, си мислех, че всички виждат така, както аз, после се оказа, че това не е вярно. Досега много не афиширах това, което мога, не практикувах. Започнах да гледам по-активно след предаването. Но винаги съм се опитвала да предпазя хората около мен по един или друг начин.

Story: Може ли да се предотврати лошата съдба? Ако на човек му е писано да се разболее или да умре, не дай Боже, можеш ли да му помогнеш?
Марияна: Може, но зависи за какво става дума. Ако човекът е млад, ако болестта е в началото, може да му се помогне да не се доразвие. Ако се вижда смърт, която е от някакъв инцидент, нещастен случай, тя може да се избегне, като се предупреди човекът.

Story: На себе си познаваш ли?
Марияна: Аз повече гледам на мъжа ми и оттам виждам какво ще стане с мен. Основните неща от живота си ги виждам. Но не искам да говоря за себе си.

Story: Имаш ли деца?
Марияна: Две. Каката е в ІV клас, а малката е на 4 и половина.

Story: Тяхното бъдеще знаеш ли го?
Марияна: Там много-много не смея да пипам, но виждам някои работи. Когато каката беше малка, казах на мъжа ми, че тя  ще си замине от нас, защото ще живее някъде извън България и затова трябва да си имаме второ.

Story: Децата ти проявяват ли някакви паранормални способности?
Марияна: На мен ми се струва, че малкото има. Следя го, защото малките деца са по-чувствителни, те виждат много повече неща, отколкото възрастните. Впоследствие тези способности закърняват и затова трябва да се развиват. Вярно е, че има много развинтена фантазия, но понякога си мисля, че някои от нещата наистина ги вижда – умрелите например. Взимала съм я с мен в чужда къща и тя казва: „Мамо, там има нещо, виждам една жена“ – и там наистина има жена.

Story: Значи ти виждаш призраци?
Марияна: Да. Не викам умрели, но ако мъртвият има някакъв проблем, иска да каже нещо на близките си, той сам идва.

Story: Страхуваш ли се от нещо?
Марияна: По-скоро се притеснявам. И се ядосвам, като се опитвам понякога да предотвратя нещо, а то се случи. Също и когато кажа на някой какво трябва да направи, за да му се помогне, а той си мисли, едва ли не, че аз с вълшебна пръчка ще оправя нещата, без неговата помощ.

Story: Виждаш ли по-глобални неща? За България например?
Марияна: Спокойна съм донякъде за страната ни. Всички говорят за кризата, но тя, така или иначе, ще отмине, образованието ни е на много високо ниво и много млади хора останаха да работят тук. Някакво голямо предприятие бях видяла да се отваря тук, с много работна ръка, така че хората трябва малко от малко да се успокоят. Не виждам България в лоша светлина.

Лидия Спириева
сн. Лилия Йотова, bTV

В брой 27  на Story можете да прочетете още:
Story брой 27

 

167 коментарaДобави коментар »

leoHause

От leoHause07.02.2017, 18:02 ч.

Усещам присъствие на личния касиер на Марияна Николаева. Кое не Ви хареса там. Това, че се събират благотворително помощи за социално слаби ли? Или факта, че се работи, върши се нещо? А може би искате да се чувствате, като...

Виж всички коментари за "Марияна Николаева - шепот от отвъдното".