Андрей Баташов - тайнствен брак, тайнствен раздяла

8 коментара1/5

Единственият брак на Андрей Баташов издържа две години без няколко месеца и завърши също така мистериозно драматично, както стана факт


Андрей Баташов - тайнствен брак, тайнствен раздялаПрез есента на 2008-а, едва няколко месеца след запознанството с красивата, близо 20 години по-млада от него Боряна, актьорът, известен като секс символът на българския театър, се венча за своята избраница.
Тайната церемония в църквата в Царска Бистрица изненада най-близките на двойката, които бяха поканени на сватбата 4 дни преди това. Сега, без да са навършили две години откакто узакониха любовта си, Андрей и Боряна се разделиха, може би завинаги.

Баташов никога не е обичал да си общува с медиите, особено когато става въпрос за личния  му живот, затова мотивите за скорострелния му брак като в романите, както и изненадващата раздяла, си остават само в сферата на загадките. „Няма да отговоря на този въпрос, не коментирам  личния си живот“ - възпитано, но твърдо заяви пред Story актьорът на въпроса дали вече развода му е факт. Единственото официално и кратко изявление, което той даде по въпроса, беше преди два месеца. От него ставаше ясно, че решението за раздялата е на половинката му Боряна. „Понякога голямата любов може да подейства неочаквано - може изведнъж да се обърне с обратен знак в другия. Когато излъчваш силна любов, другият може да се почувства притиснат... Кой съм аз, че да давам оценки? Но за нея (/Боряна, б. а.) дума лоша няма да кажа, ако ще светът да се обърне. Не сме разведени, но този период от живота ми фактически приключи.”

Двамата се запознават съвсем случайно, в нощен клуб, когато Андрей празнува с колеги, а Боряна, която е банков служител, е излязла да разпусне по женски. В тъмното тя изобщо не разбрала, че галантният кавалер е известният секс символ на българския театър. В единственото си откровено интервю пред Story, седмица след тайната им сватба, влюбените разказват, как, ако някой преди това и на двамата е бил казал, че на другата нощ ще срещнат бъдещите си половинки, сигурно щели да се смеят много. Запознават се през юни 2008 г, макар да се оказва, че седмица преди това Боряна се сеща, как се загледала, преминавайки покрай едно кафе в елегантния мъж в костюм вътре. Оказва се, че това наистина бил Андрей и съдбовната среща се случва така или иначе. През юли се сгодяват романтично с пръстен-изненада в чаша от шампанско, а в последния ден на октомври спонтанно решават да се оженят. Сватбата е организирана точно за 4 дни, а венчавката е в тесен семеен и приятелски кръг в параклиса в Царска Бистрица, лично благословена от Симеон Сакскобургготски. По  онова време Андрей е все още член на НДСВ. Актьорът и избраницата  на сърцето му са една зодия – Дева, родени през ден един от друг, ръцете им са еднаква форма, мислят еднакво и не се разделят един от друг във всяка една свободна от ангажименти минута. „Влюбих се в Андрей, а не в актьора и политика“ - казва тогава нежната блондинка и допълва, че не се притеснява от славата на съпруга си, защото за нея е „цял комплимент колко много жени го харесват.”Според актьора пък, има знаци, по които разпознаваш, че точно това е жената – „крещи го цялото ти същество“.

Интересна и тъжна подробност е, че предишната половинка на Баташов разбрала за новата тръпка на годеника си от папарашки снимки, на които той се целува с новата си любов пред НДК.
Кристина, която е танцьорка в народния ансамбъл „Филип Кутев“, изпаднала в шок, който не можела да овладее месеци наред. Именно с това се свързва най-вече и тайната сватба на Андрей впоследствие – той всячески се опитвал да предпази бившата си годеница от информацията, как другата е застанала до него пред олтара – там, където се чакало от години да бъде тя.  

Защо синеокият красавец избира друга жена и загърбва седемгодишната си връзка с Кристина и романтичното им вричане във вярност на Божи гроб? Дори техни най-близки приятели изпадат в пълно недоумение, защото, според тях, двамата са се обичали много и всичко между тях изглеждало наред. Носи се слух, че майката на актьора, която имала голямо влияние над него, така и не одобрила синът й с дворянски произход да се обвърже с танцьорка. Андрей дори признава, че майка му първа потвърдила, че Боряна е жената за него. Други гадаят, че изненадващия брак на Баташов бил внушен и одобрен от тайнствения Орден на тамплиерите, на които е член. А трети – че в това има пръст сам Симеон Сакскобургготски. Или в крайна сметка става дума просто за любов?

В пълна мистерия остава и причината за охладняването на бурните чувства и така бързото загърбване на думичката, изписана на халките на двойката - „завинаги“. Тях може би знаят само Андрей, Боряна и най-близките им. Колеги, както и приятели на звездата коментират, че актьорът, който от 2001 г. е и доцент преподавател в НАТФИЗ e точен и лоялен човек, но доста егоцентричен, свръхамбизиозен и нарцистично влюбен в себе си и с него се живеело наистина трудно. Още в края на миналата година се появиха клюки, че двойката е пред развод, защото Боряна трудно издържала егото на половинката си, но явно тогава нещата са  били поправими и Баташов публично опроверга информацията. Днес раздялата е факт. И, въпреки че отстрани тези неща се преценяват трудно, гласът на актьора по телефона беше апокалиптично тъжен, докато Боряна, която също отказа коментар на отношенията с вече бившия, звучеше доста по-оптимистично.

Лидия Спириева
сн. Лилия Йотова, личен архивВ брой 42   на Story можете да прочетете още:

Story 42 брой

 

8 коментарaДобави коментар »

ЛИЛИЯ

От ЛИЛИЯ16.01.2011, 21:02 ч.

ЖАЛКО ЗА ТОЗИ ТАЛАНТ И КРАСАВЕЦ!

Виж всички коментари за "Андрей Баташов - тайнствен брак, тайнствен раздяла".

Още от "Story"

Елена Ангелова - ваканция по никое време

Елена Ангелова - ваканция по никое време

Елена Ангелова избра да излезе в отпуск през септември и да...

Крум и Мая Савови: Имаме три деца и половина

Крум и Мая Савови: Имаме три деца и половина

Гуш-гуш и пакост на квадрат е в дома на спортния журналист Крум...

Война и мир

Война и мир

Междузвездни войни подпалиха чергата на родния фолк. Такъв слух...