Среща с... природния лечител проф. Христо Мермерски

9 коментара0/5

„Посветихме книгата на най-красивата жена в света – българката“


„Природна медицина за жената“Книгите на баща и син Мермерски са продавани в хиляди бройки и са най-четените заглавия по лечение с природни средства у нас. Повече за новия им сборник с десетки чудодейни рецепти и за себе си ни разказва проф. Христо Мермерски.

Защо написахте лечебна книга специално за жените?

– Нежната половина на човечеството се нуждае от по-специален подход в лечението. Причината е, че жената има различна физиология, износва плода, ражда, има цикли и трябва постоянно да си набавя определени вещества. Ако спазва вредни диети, може лесно да получи авитаминоза, анемия и т.н. Към жената е нужно по-грижовно отношение, особено към българката, която в повечето семейства е претоварена с домакинство, работа и деца. И като се прибави и ниската ни здравна култура, резултатът е безплодие, по-ранно състаряване или редица други проблеми.
Втората причина да напишем книгата е, че българката е много по-интелигентна от други жени, а повечето автори се занимават с въпроси, които не са от значение за нея, като например как да се еманципира или да си подготви любовни тактики...
Книгата „Природна медицина за жената“посветихме на най-красивата жена в света – българката, затова започва със стихотворението на нашия поет Христо Фотев „Колко си хубава!“. А жената е носителка на любовта, най-върховното преживяване, в което участва всяка клетка на тялото и душата, в резултат на която се ражда сегашното и бъдещото поколение. Искам нашите любими да запазят очарованието си, за да бъдат жизнени и щастливи, а покрай тях и ние, мъжете.

Как дамите да запазят здравето и красотата си?

– Ако една жена познава факторите, които забавят стареенето, няма начин да не съхрани привлекателността и физическата си форма, независимо колко деца ще роди и колко е натоварена в работата. Рецептите, които представяме, започват с грижа за косата, кожата и стигат до половата система (срещу болести като цистит, миома, рак на гърдата). Те съдържат различни лечебни храни – зеленчуци, плодовете, вино, мляко, мед, боб. Хората знаят много малко за това, кои храни са полезни за тях и кои вредни. Например никой продукт не намалява толкова холестерола като бобовите култури. В книгата има информация за взаимния ефект на няколко различни лечебни храни. Да вземем например комбинацията чесън, лимон, мед, орехи, тиквени семки и покълнали семена – чесънът има антивирусно и антимикробно действие, лимонът тонизира, орехите възстановяват мозъчните клетки, медът дава нужните на тялото микроелементи, тиквените семки – така необходимите омега-3 мастни киселини, а покълналите семена съдържат всички важни за нас витамини и аминокиселини. Всеки от тези продукти има огромно въздействие върху здравето на жената и като ги обединим в една рецепта, получаваме необикновен профилактичен и лечебен ефект.

Откога вярвате в силата на природната медицина?

– Като малък обичах да наблюдавам растенията и билките сред природата. А дядо ми имаше 250 кошера и къщата ни беше пълна с медени продукти. Един момент от детството ми се е запечатал завинаги в съзнанието. Това бе посещението на бивш военен лекар у нас, който препоръча на болната ми от сърдечна недостатъчност майка всеки ден да я ужилва една пчела по лявата ръка. Тогава тя се излекува напълно! Това бе първият случай на чудодейното действие на природните продукти, на който бях свидетел.
По-късно се заех да проучвам лечебни рецепти от цял свят и причините за тяхната ефикасност. Изучавах биологичния и химичния състав на храните и билките, обменях опит с учени и със списания по темата. На основата на това двамата със сина ми направихме нещо, което никой никъде досега не е извършил – подредихме лечебните храни в групи по въздействие върху организма и описахме кои болести може да предотвратяват и лекуват.

Какви са нейните предимства пред лекарствената?
– Тоталното отричане на лекарствената медицина е толкова лошо, колкото и прилагането й във всички случаи. Например когато някой има тежко бактериално заболяване, не може да не му се даде антибиотик, който действа незабавно. Докато при природната медицина ефектът настъпва по-бавно, но тя действа меко и щадящо. И най-важното е, че позволява обединяването на няколко полезни храни или билки, които поотделно имат силно лечебно действие, но съвместното им въздействие спрямо определена болест е изключително ефективно.

Как работите със сина ви?
– Това, което той напише, аз го консултирам и дописвам. И обратно: има раздели, които аз пиша, а той ги консултира. Знаете ли, че специалистите са определили точната дневна дажба от протеини, мазнини, въглехидрати и витамини, за да бъде здраво едно теленце например. А знаем ли какъв трябва да е здравословният хранителен режим на една бременна жена? Излиза, че по отношение на животните ние мислим за всичко необходимо, а за себе си не се грижим така. Точно върху тези неща се замислихме със сина ми при съставянето на новата ни книга.
А понеже непрекъснато ми се обаждат различни хора, питат ме за рецепти и искат среща с мен, решихме и открихме център за природна медицина в столичния квартал Драгалевци и приемамe хора, на които демонстрираме някои чудесни лечебни рецепти.

Стотици чудодейни рецепти за красотата и здравето на жената предлага новата книга „Природна медицина за жената“ на проф. Христо Мермерски и сина му д-р Йонко Мермерски.

Тя ще се предлага от 28 май до 30 юни само със списание „Журнал за жената“ на цена 6,99лв*.
От нея дамите ще научат как да съхранят задълго младостта, привлекателността и жизнеността си и да се излекуват от най-често срещаните болести на нежния пол. Подбраните рецепти от лечебни храни и билки не са скъпи и са лесни за приготвяне.


 новия бр.20  на „Журнал за жената“
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 коментарaДобави коментар »

me4eta

От me4eta07.08.2014, 17:58 ч.

От кога хората, които имат желание да помагат се наричат печалбари и защо трябва да го правят безплатно? Не смятам също, че трябва да повтарят рецепти от Димков, не е задължително.

Виж всички коментари за "Среща с... природния лечител проф. Христо Мермерски".

Още от "Журнал за жената"

Парфюмът - най-подходящата дреха за кожата

Парфюмът - най-подходящата дреха за кожата

Може да не запомнят роклята, с която сме облечени, но парфюмът ни...

Кой е подходящият съпруг европеец

Кой е подходящият съпруг европеец

С присъединяването ни към ЕС възможностите за запознанство с...

7-те златни правила на клюкарите

7-те златни правила на клюкарите

Никой не си го признава, но това, което много ни интересува, са...

Когато децата се карат

Когато децата се карат

Няма нищо по-нормално от това. Но през пубертета ситуацията вкъщи...