Среща с... природния лечител проф. Христо Мермерски

9 коментара0/5

„Посветихме книгата на най-красивата жена в света – българката“


„Природна медицина за жената“Книгите на баща и син Мермерски са продавани в хиляди бройки и са най-четените заглавия по лечение с природни средства у нас. Повече за новия им сборник с десетки чудодейни рецепти и за себе си ни разказва проф. Христо Мермерски.

Защо написахте лечебна книга специално за жените?

– Нежната половина на човечеството се нуждае от по-специален подход в лечението. Причината е, че жената има различна физиология, износва плода, ражда, има цикли и трябва постоянно да си набавя определени вещества. Ако спазва вредни диети, може лесно да получи авитаминоза, анемия и т.н. Към жената е нужно по-грижовно отношение, особено към българката, която в повечето семейства е претоварена с домакинство, работа и деца. И като се прибави и ниската ни здравна култура, резултатът е безплодие, по-ранно състаряване или редица други проблеми.
Втората причина да напишем книгата е, че българката е много по-интелигентна от други жени, а повечето автори се занимават с въпроси, които не са от значение за нея, като например как да се еманципира или да си подготви любовни тактики...
Книгата „Природна медицина за жената“посветихме на най-красивата жена в света – българката, затова започва със стихотворението на нашия поет Христо Фотев „Колко си хубава!“. А жената е носителка на любовта, най-върховното преживяване, в което участва всяка клетка на тялото и душата, в резултат на която се ражда сегашното и бъдещото поколение. Искам нашите любими да запазят очарованието си, за да бъдат жизнени и щастливи, а покрай тях и ние, мъжете.

Как дамите да запазят здравето и красотата си?

– Ако една жена познава факторите, които забавят стареенето, няма начин да не съхрани привлекателността и физическата си форма, независимо колко деца ще роди и колко е натоварена в работата. Рецептите, които представяме, започват с грижа за косата, кожата и стигат до половата система (срещу болести като цистит, миома, рак на гърдата). Те съдържат различни лечебни храни – зеленчуци, плодовете, вино, мляко, мед, боб. Хората знаят много малко за това, кои храни са полезни за тях и кои вредни. Например никой продукт не намалява толкова холестерола като бобовите култури. В книгата има информация за взаимния ефект на няколко различни лечебни храни. Да вземем например комбинацията чесън, лимон, мед, орехи, тиквени семки и покълнали семена – чесънът има антивирусно и антимикробно действие, лимонът тонизира, орехите възстановяват мозъчните клетки, медът дава нужните на тялото микроелементи, тиквените семки – така необходимите омега-3 мастни киселини, а покълналите семена съдържат всички важни за нас витамини и аминокиселини. Всеки от тези продукти има огромно въздействие върху здравето на жената и като ги обединим в една рецепта, получаваме необикновен профилактичен и лечебен ефект.

Откога вярвате в силата на природната медицина?

– Като малък обичах да наблюдавам растенията и билките сред природата. А дядо ми имаше 250 кошера и къщата ни беше пълна с медени продукти. Един момент от детството ми се е запечатал завинаги в съзнанието. Това бе посещението на бивш военен лекар у нас, който препоръча на болната ми от сърдечна недостатъчност майка всеки ден да я ужилва една пчела по лявата ръка. Тогава тя се излекува напълно! Това бе първият случай на чудодейното действие на природните продукти, на който бях свидетел.
По-късно се заех да проучвам лечебни рецепти от цял свят и причините за тяхната ефикасност. Изучавах биологичния и химичния състав на храните и билките, обменях опит с учени и със списания по темата. На основата на това двамата със сина ми направихме нещо, което никой никъде досега не е извършил – подредихме лечебните храни в групи по въздействие върху организма и описахме кои болести може да предотвратяват и лекуват.

Какви са нейните предимства пред лекарствената?
– Тоталното отричане на лекарствената медицина е толкова лошо, колкото и прилагането й във всички случаи. Например когато някой има тежко бактериално заболяване, не може да не му се даде антибиотик, който действа незабавно. Докато при природната медицина ефектът настъпва по-бавно, но тя действа меко и щадящо. И най-важното е, че позволява обединяването на няколко полезни храни или билки, които поотделно имат силно лечебно действие, но съвместното им въздействие спрямо определена болест е изключително ефективно.

Как работите със сина ви?
– Това, което той напише, аз го консултирам и дописвам. И обратно: има раздели, които аз пиша, а той ги консултира. Знаете ли, че специалистите са определили точната дневна дажба от протеини, мазнини, въглехидрати и витамини, за да бъде здраво едно теленце например. А знаем ли какъв трябва да е здравословният хранителен режим на една бременна жена? Излиза, че по отношение на животните ние мислим за всичко необходимо, а за себе си не се грижим така. Точно върху тези неща се замислихме със сина ми при съставянето на новата ни книга.
А понеже непрекъснато ми се обаждат различни хора, питат ме за рецепти и искат среща с мен, решихме и открихме център за природна медицина в столичния квартал Драгалевци и приемамe хора, на които демонстрираме някои чудесни лечебни рецепти.

Стотици чудодейни рецепти за красотата и здравето на жената предлага новата книга „Природна медицина за жената“ на проф. Христо Мермерски и сина му д-р Йонко Мермерски.

Тя ще се предлага от 28 май до 30 юни само със списание „Журнал за жената“ на цена 6,99лв*.
От нея дамите ще научат как да съхранят задълго младостта, привлекателността и жизнеността си и да се излекуват от най-често срещаните болести на нежния пол. Подбраните рецепти от лечебни храни и билки не са скъпи и са лесни за приготвяне.


 новия бр.20  на „Журнал за жената“
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 коментарaДобави коментар »

me4eta

От me4eta07.08.2014, 17:58 ч.

От кога хората, които имат желание да помагат се наричат печалбари и защо трябва да го правят безплатно? Не смятам също, че трябва да повтарят рецепти от Димков, не е задължително.

Виж всички коментари за "Среща с... природния лечител проф. Христо Мермерски".

Още от "Журнал за жената"

Искате да спрете цигарите?

Искате да спрете цигарите?

Специалистите предлагат изпитани начини за това

Самотата ни тежи? Понякога е ползотворна

Самотата ни тежи? Понякога е ползотворна

Поне веднъж всеки от нас се е изправял пред чувството на самота,...

Любимец на шефа. Невинаги си струва!

Любимец на шефа. Невинаги си струва!

Изненадващо в офиса назначават човек без нужния стаж и опит,...

Семейство и пари. Как уреждаме сметките си?

Семейство и пари. Как уреждаме сметките си?

Управлението на парите в двойката е отражение на отношенията...