Престъпление или спасение е пушенето на трева?

0 коментара0/5

Престъпление или спасение е пушенето на трева?

По марихуаната си падат не само звезди от шоубизнеса, а компютърни гении, учени и дори видни политици. Някои от тях водят и кампании за легализиране й, но други дотам са пострадали от нея, че са я захвърлили завинаги.

Трева, ганджа, джойнт, Мери Джейн, коз, сас, джанка, джонга, масур... Имената на марихуаната в разговорния език са много, а повечето от хората, които я употребяват като релаксация срещу стреса или просто за удоволствие, се кълнат, че е абсолютно безвредна и отричат да са пристрастени към нея.

Според тях, а и според изследванията, провеждани от учени от цял свят, пушенето на марихуана засилва въображението и активира творческите способности, отваря възможност да откриваш нови аспекти в познати неща, заостря вниманието към детайлите. Медицински доказано е, че тревата е полезна за много болести – болки, епилепсия, множествена склероза, рак, автоимунни заболявания, включително вируса на ХИВ, глаукома, безсъние, синдром на Турет, псориазис, повръщане, липса на апетит...

Затова и в много страни използването й за медицински цели е разрешено. Но дали марихуаната е наистина толкова безвредна, не води до пристрастяване и не е стъпка към тежките наркотици, коствали живота на милиони хора по света? Отговорът може да се търси както в научните изследвания, така и в милионите лични примери на хора, които употребяват джойн от определено количество години. Особено сред известните личности, които с популярността си дават много широк публичен отзвук по темата.

Още за въздействието на марихуаната и кои звезди са феновете й можете да прочетете в новия брой на списание Story, който е на пазара от 17 май.

Още от "Story"

Кои са милионерите на фолка?

Звезди »

Кои са милионерите на фолка?

Макар че поп фолкът отдавна не може да се похвали със стария си блясък, браншът си...

Мъжът с алибито

Художествена литература »

Мъжът с алибито

Те вярваха в своята безнаказаност, докато не посегнаха на грешния човек.

Не казвай на никого

Художествена литература »

Не казвай на никого

Жена му изчезна…и започна кошмарът.

Блондинка от Маями

Художествена литература »

Блондинка от Маями

Забавно и лудешко пътешествие на фона на кървава интрига

За честта на фамилията

Художествена литература »

За честта на фамилията

И тази година сп. Story ще ви зарадва със страхотна поредица от криминални романи...